Vergunningen bouw aanvragen na 1 oktober 2010


Een vergunning aanvragen gaat na 1 oktober 2010 veel gemakkelijker. Zo is er maar één digitaal loket, één aanvraagformulier en één digitale procedure. Het wordt voor u dus veel aantrekkelijker om een vergunning aan te vragen voor een verbouw, aanbouw of opbouw.

Met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kunt u veel van de vergunningen in één keer, in één procedure aanvragen. Er is een aanvraagformulier die u kunt invullen en deze kunt u inleveren bij een loket of via internet.

Voor de vergunningen die u aanvraagt , komt er maar één procedure van bezwaar en beroep. Dus niet nog drie keer een vergunning opnieuw aanvragen doordat die vervelende buurman weer een bezwaar heeft ingediend. Er is maar één controlerende instantie verantwoordelijk voor toezicht en handhaving.

Met de Wabo wordt niet alleen een vergunning aanvragen makkelijker maar ook de categorie vergunningsvrije bouwwerken word groter. Wilt u meer weten over het aanvragen van een vergunning of de vergunningsvrije bouwwerken kunt u gerust contact met ons opnemen.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Verbouwen